Italiaanse elite

De Italianen lopen weg met hun producten met beschermde oorsprong. Er zijn maar liefst 148 Italiaanse producten die, zoals ze het zelf beschrijven, tot de 'elite' behoren. Denk aan Prosciutto di Parma of Balsamico di Modena. Streekproducten die al generaties op dezelfde manier worden gemaakt. Met alleen de beste ingrediënten. Italië kent 32 AOP kazen, waaruit Kaas.nl een prachtige selectie heeft gemaakt.

Zanetti Parmigiano Reggiano Zanetti Grana Padano Gorgonzola
Parmigiano-Reggiano 116914_Grana_cmyk gorgonzola

De echte parmezaanse kaas is te herkennen aan het zegel "Parmigiano-Reggiano" dat in de kaas is gedrukt.

De oorsprong van Grana Padano dateert uit de 12 ° eeuw, toen de Cistercial en de benedictijnse monniken begonnen met deze kaas te maken.

Vroeger heette Gorgonzola "stracchino verde".

Zanetti Pecorino Romano Zanetti Provolone
Zanetti Pecorino Romano 107213a

Deze kaas wordt uitsluitend geproduceerd in de regio's van Sardinië en van Lazio, en in de provincie van Grosseto in Toscane.

De Provolone wordt verkocht in "salami", "mandarijn" en "peer" vormen met de garantie van de vereniging merk op elke hele kaas.

italie

In totaal kent Italie de volgende 31 AOP kazen:

- Parmigiano Reggiano - Grana padano - Gorgonzola - Provolone
- Asiago - Quartirolo Lombardo - Taleggio - Fontina d'Aosta
- Montasio - Fontina - Valtellina Val casera - Caciocavallo Silano
- Monte Veronese - Bitto - Bra - Formai de Mut
- Raschera - Castelmagno - Canestrato pugliese - Robiola di Roccaverano
- Fiore sardo - Casciotta d'urbino - Mozzarella bufala campana - Murazzano
- Pecorino Romano - Ragusano - Pecorino Siciliano - Pecorino Sardo
- Pecorino Toscano - Toma Piemontese - Valle d'aosta fromadzo


 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 87