Zwitserland: Al eeuwen van hoog niveau

Zwitserland kent veel ruimte voor variatie in landschap en klimaat. Samen met de invloeden van Franse, Duitse en Italiaanse kant maakt dit de Zwitserse gastronomie verrassend veelzijdig. Zwitserse AOP kazen zijn de perfecte vaandeldragers van de verschillende regio's. Ze zijn rijk van smaak, hoogstaand van kwaliteit en hebben elk een uniek regionaal verhaal. Kaas.nl presenteert u een paar ware bergpareltjes van hoog niveau.

Gruyere Emmentaler Tete de Moine AOC
106046_gruyere_cmyk 123820a 103534

De Gruyère AOC ontleent zijn naam aan de streek waar hij vandaan komt, la Gruyère in het kanton Freiburg.

Zwitserse Emmentaler wordt uitsluitend van onbehandelde melk gemaakt en rijpt minstens 120 dagen.

De Tête de Moine snij je niet maar schraap je in de vorm van rozetten met de speciale Girolle.

Vacherin Fribourgeois AOC Sbrinz AOC
Vacherin sbrinz

De Vacherin Fribourgeois is een subtiele reflectie van het palet aan aroma's wat je terugvindt aan de voet van de Alpen van Freiburg.

Sbrinz is een 100% natuurlijk product, zonder enige additieven.


zwitser2

 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 87