Italiaanse wijn

Toscane

mozzarellaWit: Vernaccia. Trebbiano

Toscane is het belangrijkste Italiaanse wijngebied en staat bekend om de Chianti en de grootse Brunello di Montalcino. Doorgaans zijn Italiaanse wijnen krachtige maar ook frisse 'eetwijnen' en komen aan tafel doorgaans het beste tot hun recht.

Kaastip: Mozzarella Castelli

zanettiRood: Sangiovese

Toscane is het belangrijkste Italiaanse wijngebied en staat bekend om de Chianti en de grootse Brunello di Montalcino. Doorgaans zijn Italiaanse wijnen krachtige maar ook frisse 'eetwijnen' en komen aan tafel doorgaans het beste tot hun recht.

Kaastip: Zanetti Parmigiano

Piëmonte

gorgonzolaWit: Arneis, Chardonnay

Piëmonte kent een stevige keuken en staat o.a. bekend om de truffels. Het meest interessant zijn de rode wijnen, waarbij (zoals bij vrijwel alle Italiaanse rode wijnen) ze tijdens het eten het meest tot hun recht komen.

Kaastip: Gorgonzola

pecorinoRood: Barbera, Nebbiolo

Piëmonte kent een stevige keuken en staat o.a. bekend om de truffels. Het meest interessant zijn de rode wijnen, waarbij (zoals bij vrijwel alle Italiaanse rode wijnen) ze tijdens het eten het meest tot hun recht komen. Barbera heeft vrij frisse wijnen met aardse tonen. De Nebbiolo is de druif voor de beroemde Barolo en staat bekend om de tannines en zuren als de wijn jong is. Barolo moet dan ook doorgaans lang rijpen.

Kaastip: Zanetti Pecorino

Zuid Italië

ricottaZowel Silicië als Apulië (de hak van de laars) brengen tegenwoordig uitstekende wijnen voort. Het klimaat is over het algemeen warm en ook de wijnen zijn kruidig en verwarmend. Een uitzondering is de Siciliaanse witte Grillo. Dankzij hooggelegen wijngaarden ontstaat een uiterst frisse wijn.

Kaastip: Ricotta

 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 87