Overige wijn europa

SPANJE

 

spanjeWit: Viura, Verdejo
Rood: Tempranillo, Garnacha
Zoet: Pedro Ximenez

Spanje kent een enorm wijnareaal met een enorme variëteit aan druivenrassen. Ook kent Spanje vele klimaatsoorten; van mediterraan in Catalunya tot de extreme warmte op de Spaanse hoogvlakte tot een fris koel klimaat in het uiterste noordwesten.

Manchego

De witte variëteiten worden steeds populairder; met name de Rueda uit het noordwesten. Rjoja is nog steeds een zeer populaire rode soort maar steeds meer gebieden, waaronder Catalonië winnen snel terrein.

Een bijzondere Spaanse variant is de zoete Pedro Ximenez, oftewel PX. Deze Sherry is bijzonder zoet en geconcenteerd en heerlijk bij veel kaassoorten

Kaastip: Manchego

OOSTENRIJK

oostenrijkWit: Grüner Veltliner
Rood: Zweigelt

Dankzij het wijnschandaal in 1985 zijn slechts de betere producenten overgebleven en momenteel hebben Oostenrijkse wijnen enorm aan populariteit gewonnen.

De witte Grüner Veltliner is de meest bekende met tintelend frisse wijnen, maar ook de rode Zweigelt is sappig en fruitrijk.

appenzeller tete-de-moine
Kaastip: Appenzeller Kaastip: Tête de Moine


DUITSLAND

duitslandWit: Riesling
Rood: Spätburgunder (= Pinot Noir)

Riesling wordt beschouwd als één van de meest edele witte druivenrassen en de diversiteit is enorm; van strak-droog tot aangenaam zoet. De rode Spätburgunder is de Duitse benaming voor de uit de Bourgogne afkomstige Pinot Noir. Frisse, delicate rode wijnen die uitstekend licht gekoeld gedronken kunnen worden.

emmentaler castello
Kaastip: Emmentaler Kaastip: Castello
 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 87