Grana Padano

Grana Padano

De echte Grana is herkenbaar aan het ingebrande logo in de korst. De melk is afkomstig uit een groot aantal omschreven Italiaanse gebieden en wordt het gehele jaar gemaakt. De kaas heeft een bleke strokleur. Naarmate de kaas verder rijpt wordt de kleur donkerder.

 

Productie gebied
Grana wordt geproduceerd in meer dan 27 provincies van de Po-vallei, van Piemonte tot Veneto, tot in het zuiden bij Emilia Romagna (Piacenza en Bologna, rechteroever van de rivier de Po) en in het Noorden tot de provincie Trento.

Historische oorsprong
De oorsprong van Grana Padano dateert uit de 12 ° eeuw, toen de Cistercial en de benedictijnse monniken begonnen met de productie van deze kaas na een verhoging van de kwaliteit van de melk. Deze betere melkkwaliteit ontstond ​​na de ontbossing van delen van de Po vlakte  door de monniken zelf. Zij merkten dat naarmate de Grana verder rijpte de kaas steeds lekkerder werd. Na honderden jaren werd in 1954 eindelijk het consortium voor de bescherming van Grana Padano kaas opgericht. Vandaag de dag telt dit 250 leden.

Productkenmerken
Dit is een harde, fijne kaas, met een lichte kleur die neigt naar geel stro-. Het heeft een heerlijke geur en een sterke, maar delicate smaak.

Productiemethoden
De kaas wordt bereid uit koemelk (15,5 l per kg product). De kaas rijpt langzaam tot 1 jaar (tafel kaas) en twee jaar en meer (vnl. geraspte kaas).

Voedingswwarden
De Grana is licht en gemakkelijk te verteren, semi-vet, het heeft een hoog eiwitgehalte (330g per kg) en is rijk aan vitaminen (A, B1, B2, PP, E). Het bevat erg veel minerale zouten, zoals calcium, fosfor en ijzer.
Het wordt aanbevolen door paedriatical specialisten voor jonge kinderen en is goed voor ouderen, voor studenten, werknemers en sporters, omdat het een goede dosis onmiddellijk geassimileerde energie geeft.

Hoe te genieten
Grana is ideaal als ingredient van (Italiaanse) gerechten. Het kan worden gegeten in stukken, vergezeld van witte of rode wijn, geraspte en in vlokken op salades en rauw vlees. Het is uitstekend met een aperitief of zelfs met een dessert - samen met fruit, jam en honing.

Etikettering
De kazen dragen het "zegel van oorsprong" (een klavertje vier met het serienummer van de kaasfabriek, de code van de provincie, de maand van de productie. Op de hele kaas staan kleine ruiten met de tekst "GRANA" en "PADANO ". Grana Padano verpakt in stukjes of geraspt moeten het logo en het toelatingsnummer van het Consortium op de verpakking tonen.

Drank combinatie

Goed te combineren met:

  • Rode wijn vol Rode wijn vol
 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 87
Beoordeling: Bedankt voor uw beoordeling

Gebruiks moment & Smaak

  • Gebruiksmoment: Borrel, Diner
  • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 3 opties
  • Drank combinaties te maken: 1 opties
  • Smaaksterkte: Pikant

Kaas

  • Merknaam: Zanetti
  • Productnaam: Grana Padano
  • Soort kaas: Buitenlandse kaas
  • Kaas segment: (half) harde kaas
  • Melksoort: Koe
  • Gemaakt van rauwe melk: Ja
  • Biologische kaas: Nee
  • Vegetarische kaas: Nee
  • Vetpercentage: 32
  • Eetbare korst: Nee
  • AOP: Ja
Sla dit product op
left
right