Zwitserse Emmentaler

Zwitserse Emmentaler

Emmentaler AOC wordt uitsluitend van onbehandelde melk gemaakt en rijpt minstens 120 dagen in een kaaskelder. Dat is duidelijk langer dan de meeste andere kaassoorten en dat proef je ook. Er worden absoluut geen kunstmatige ingrediënten gebruikt en ervaren kaasmeesters fabriceren de kaas nog steeds op een traditionele, ambachtelijke manier. De typerende gaten in de Emmentaler AOC ontstaan tijdens het rijpingsproces. Het melkzuur van de rijpende kaas ontbindt zich in koolzuurgas dat de neiging heeft uit te zette. Op plaatsen waar de koolzuurgasbellen zich ophopen ontstaan de beroemde gaten. Bijzonder: elke Emmentaler AOC kan dankzij het kaasmakerijmerk tot zijn plaats van herkomst en productie worden getraceerd (zie www.emmentaler.ch).

Drank combinatie

Goed te combineren met:

  • Rode wijn vol Rode wijn vol
  • Witte wijn zoet Witte wijn zoet
 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 87
Beoordeling: Bedankt voor uw beoordeling

Gebruiks moment & Smaak

  • Gebruiksmoment: Lunch, Borrel, Diner
  • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 4 opties
  • Drank combinaties te maken: 2 opties
  • Smaaksterkte: Zacht

Kaas

  • Merknaam: Emmi
  • Productnaam: Zwitserse Emmentaler
  • Soort kaas: Buitenlandse kaas
  • Kaas segment: (half) harde kaas
  • Melksoort: Koe
  • Gemaakt van rauwe melk: Ja
  • Biologische kaas: Nee
  • Vegetarische kaas: Nee
  • Vetpercentage: 46
  • Eetbare korst: Ja
  • AOP: Nee
Sla dit product op
left
right