Fourme d'Ambert

Fourme d'Ambert

De Fourme d'Ambert is een traditionele kaas uit de Auvergne. Deze kaas heeft het beschermde AOP label (Appellation d'Origine Protege). De korst is bruingrijs en het zuivel ivoorwit.De kaas heeft een mooi verdeelde blauwader structuur van grijs/groen/blauwe schimmelplekjes. De blauwschimmel is van het type "Penicillium Roqueforti". De Fourme d'Ambert wordt tijdens de rijping "geprikt" . Hierdoor wordt lucht toegevoerd en de groei van de blauwschimmel gestimuleerd.

Drank combinatie

Goed te combineren met:

  • Rode wijn vol Rode wijn vol
  • Witte wijn zoet Witte wijn zoet
 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 87
Beoordeling: Bedankt voor uw beoordeling

Gebruiks moment & Smaak

  • Gebruiksmoment: Borrel, Dessert
  • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 1 opties
  • Drank combinaties te maken: 2 opties
  • Smaaksterkte: Pikant

Kaas

  • Merknaam: Sancy
  • Productnaam: Fourme d'Ambert
  • Soort kaas: Buitenlandse kaas
  • Kaas segment: Blauwaderkaas
  • Melksoort: Koe
  • Gemaakt van rauwe melk: Nee
  • Biologische kaas: Nee
  • Vegetarische kaas: Nee
  • Vetpercentage: 20
  • Eetbare korst: -
  • AOP: Ja
Sla dit product op
left
right