Camembert Calvados

Camembert Calvados

Camembert Calvados is een witschimmel specialiteit. Een mooie Camembert wordt eerst gewassen met Calvados. Daarna wordt de kaas door broodkruim met ook Calvados gewenteld. Volgens de AOC-bepalingen moet een Camembert een minimum rijping van 21 dagen achter de rug hebben, maar aangezien deze kaas geen AOC-label draagt, mag hij al iets vroeger behandeld worden met het calvadosmengsel en zo verder rijpen tot hij klaar is om gegeten te worden.

Drank combinatie

Goed te combineren met:

  • Port Port
  • Speciaal bier Speciaal bier
  • Witte wijn zoet Witte wijn zoet
 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 87
Beoordeling: Bedankt voor uw beoordeling

Gebruiks moment & Smaak

  • Gebruiksmoment: Borrel, Dessert
  • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 0 opties
  • Drank combinaties te maken: 3 opties
  • Smaaksterkte: Pikant

Kaas

  • Merknaam:
  • Productnaam: Camembert Calvados
  • Soort kaas: Buitenlandse kaas
  • Kaas segment: Witte korstkaas
  • Melksoort: Koe
  • Gemaakt van rauwe melk: Ja
  • Biologische kaas: Nee
  • Vegetarische kaas: Nee
  • Vetpercentage: 45
  • Eetbare korst: Ja
  • AOP: Nee
Sla dit product op
left
right