Robuust Kaasplankje

Robuust Kaasplankje

Een smakelijk kaasplankje met vier kazen die sterk verschillen. Een toegankelijke Franse roombrie met een mild romige smaak. Eveneens uit Frankrijk de Saint Albray, die behoort tot de milde gewassen korstkazen. De korst heeft een oranje/rode ondertoon, maar is met witschimmel bedekt. Dit is nu exact de basis voor de smaak die tussen romig wit en pikant rood in zit. Vervolgens de pikante Deense blauwader kaas Dana Blu. En tenslotte een Zwitserse topkaas : de Gruyère. Een harde kaas uit ongepasteuriseerde Alpenmelk, met een fijn kruidig iets zoet zuivel, waarin u de vele kruidige Alpenkruiden herkent. Gruyère heeft een rijke nasmaak.

Rating: 2.38 out of 3 based on 4 reviews
  • Danablu

       
    • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 1 opties
    • Drank combinaties te maken: 2 opties
    Bekijk deze kaas

    Danablu

    Danablu

    Segment Blauwaderkaas

    Blauwaderkaas

    >Meer over dit segment

    Castello

    Danablu is een populaire blauwgeaderde kaas. Al vele jaren geleden als een betaalbare blauwgeaderde kaas op de markt gebracht. Het zuivel is wat geperst en kruimelig en wordt tijdens het bewaren blauwer. De kaas rijpt door.<br><br><br><br>Danablu heeft de beschermde AOP status

    >Bekijk deze kaas

    Beoordeling:
     
    • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 1 opties
    • Drank combinaties te maken: 2 opties
  • Le Gruyere, AOC

       
    • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 2 opties
    • Drank combinaties te maken: 1 opties
    Bekijk deze kaas

    Le Gruyere, AOC

    Le Gruyere, AOC

    Segment (half) harde kaas

    (half) harde kaas

    Harde kazen hebben ruimschoots de tijd en rust gekregen om te rijpen, soms wel meer dan twee jaar. Ze hebben een stevig zuivel, droge korst en pittige smaak. >Meer over dit segment

    Emmi

    De Gruyere AOC ontleent zijn naam aan de streek waar hij vandaan komt, la Gruyere in het kanton Freiburg. Dankzij zijn subtiele en verfijnde smaak wordt de Gruyere zeer gewaardeerd door kenners over de hele wereld. De kaas wordt al sinds 1115 in de dorpen rondom Gruyere geproduceerd en ook in deze tijd komt de kaas nog steeds uit diezelfde kaasmakerijen en wordt hij nog naar traditioneel recept gemaakt. De Gruyere AOC heeft een fruitige smaak met een zoutige noot.

    >Bekijk deze kaas

    Beoordeling:
     
    • Mogelijke Recepten/ Hapjes: 2 opties
    • Drank combinaties te maken: 1 opties
  • Dessert
  • 15 minuten
  • 4 personen
Sla dit kaasplankje op

Serveer tips

Ciabatta

Donker roggebrood

Druiven

Fruit compote (o.a. van Pairrop)

Dranktip:

Droge witte wijn

(b.v Sauvignon blanc, Spaanse Rueda, Italiaanse Soave)

 

Ontdek onze enorme kaasplank assortiment.

pittig mild
Beoordeel deze kaasplank: Bedankt voor uw beoordeling

Ingrediënten

Brie

Danablu

St.Albray

Le Gruyere

Zorg voor minimaal 400 gram kaas.