Boerenkaas

Puurder dan Boerenkaas kan kaas niet zijn. Aan de basis van natuurzuivere Boerenkaas ligt onbehandelde, rauwe melk.

De melk wordt op de boerderij binnen 24 uur verwerkt tot Boerenkaas, volgens een wijze zoals die al eeuwen toegepast wordt. Iedere boer legt zijn eigen ervaring en toewijding in het maken van kaas. Daarom zijn alle kazen uniek. Er zijn geen twee hetzelfde van smaak. Boerenkaas wordt door de EU beschermd als "gegarandeerde traditionele specialiteit". Dat maakt Boerenkaas zo bijzonder.

Recepten met Boerenkaas


Rozijnenbrood sandwich met Boerenkaas gekookt-ei-boerenkaas-stengels_overview
overview
Rozijnenbrood sandwich met Boerenkaas Boerenkaas stengels met een zacht gekookte eitje
Warme Boerenkaas Croissant
link-more-arrow Bekijk dit recept (Nieuw)
link-more-arrow Bekijk dit recept link-more-arrow Bekijk dit recept
overview
Image_For_Main_Overview_Page
Boerenkaaschotel met ui Boerenkaas fondue
link-more-arrow Bekijk dit recept
link-more-arrow Bekijk dit recept

Meer recepten met Boerenkaas vindt u op: http://www.boerderijzuivel.nl/recepten/boerenkaas/.

Bereiding van Boerenkaas

Het bereiden van de kaas vindt voor een groot deel met de hand plaats. Hierbij moet op alles gelet worden. En dat begint al bij het voer van de koeien, dat invloed heeft op de kwaliteit van de melk. Gevoel voor kaasmaken en hygiënisch werken zijn andere noodzakelijke aspecten om te komen tot het ultieme einddoel: een overheerlijke Boerenkaas.

Bekijk hier het volledige proces

 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 87