Blauwaderkaas

Heerlijk pikant en herkenbaar aan de mooie blauwe aders. Hoe meer aders, hoe krachtiger de smaak.

Blauwader kaas is één van de meest kleurrijke kazen. Befaamd vanwege de blauwgroene aders, veelzijdig door de verschillende varianten. Blauwader kaas is er in milde tot zeer pittige varianten en vraagt er om ontdekt te worden. Heerlijk op de kaasplank, maar ook in salades en natuurlijk in warme gerechten.

De typische blauwe aders zitten in deze kazen door de schimmels Penicilium glaucum of Penicilium roquefortii. Deze worden tijdens de bereiding in de kaas gemengd. De kazen worden eerst in een koele grot bewaard voor een korte periode, waarbij ook de korst nog gezouten wordt. Daarna worden er gaten in de kaas geprikt, zodat er lucht bij kan om de schimmels beter te laten groeien. De kazen rijpen verder in grotten. Hoe langer de rijping, hoe meer aders en hoe intenser de smaak.

 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 87