Gewassen korstkaas

gewassen-2De korst van deze kazen is veelvuldig gewassen met licht gezout water, wijn of bier. Hierdoor krijgen deze kazen hun unieke smaak en aromatische karakter. Soorten met een vochtige korst zijn veelal krachtiger van smaak.

Gewassen korst kazen zijn relatief zachte en vochtige kazen. De karakteristieke korst wordt gemaakt door tijdens het rijpingsproces de kazen twee tot drie keer per week te borstelen en te wassen met zout water, bier of wijn. Dit wordt gemengd met een bepaald bacteriemengsel. Hierdoor kan de bacterie tot ontwikkeling komen. Deze zorgt voor een rode gloed en de uitgesproken smaak. De meeste korsten van dit soort kazen zijn eetbaar. Sterker nog, eigenlijk moet je ze eten. De korst geeft de meeste smaak. Alleen bij kazen met een plastic coating moet je de korst wegsnijden. Deze aromatische kazen zijn een voltreffer op de kaasplank, helemaal in combinatie met iets zoetigs. Sommige gewassen korst kazen lenen er zich perfect voor om warm gegeten te worden.

gewassen-1Bekende gewassen korst kazen zijn :
Port Salut; Kernhem; Munster; Epoisse; Marcaire

Kaas/wijn combinatie :
Gewassen korst kazen smaken meestal heerlijk in combinatie met een volle rode wijn

 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 87
Mont d'or  
Mont d'or
De gewassen korstkaas specialiteit van dit kwartaal is Mont d'or >>