Halfharde en harde kaas

half-harde-2Harde kazen hebben ruimschoots de tijd en rust gekregen om te rijpen, soms wel meer dan twee jaar. Ze hebben een stevig zuivel, droge korst en pittige smaak.

De meeste bekende Nederlandse kazen horen bij de harde of halfharde kazen: denk aan bijvoorbeeld Goudse kaas, Leidse kaas en Edammer. Er zijn ook buitenlandse kazen die hard of halfhard zijn, zoals Gruyère, Emmentaler of Cheddar. Een enorm harde, schilferige kaas is Parmigiano Reggiano. Halfharde kazen zijn vaak nog snijdbaar, harde kazen niet meer.

half-harde-1

Bekende (half) harde kazen zijn :
Gruyere; Emmental; Parmigiano Reggiano; Grana Padano; Manchego; Cheddar, Rotterdamse oude.

Kaas/wijn combinatie :
Pittige halfharde kazen smaken meestal heerlijk met een volle rode wijn

 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 87
Onze kracht: De Parmigiano Reggiano en Grana Padano kazen  
Onze kracht: De Parmigiano Reggiano en Grana Padano kazen
Deze twee Italiaanse kazen worden beiden gemaakt uit koemelk en kennen dezelfde productie methode.... > Lees meer
Parmigiano reggiano  
Parmigiano reggiano
De (half)harde kaas specialiteit van dit kwartaal is Parmigiano reggiano >>