Verse kaas

verse-kaas-1Verse kaas heeft geen rijping ondergaan en heeft een frisse smaak. Veelal smeerbaar en zacht van structuur.

Verse kazen zijn niet of slechts heel kort gerijpt en kunnen direct na het maken gegeten worden. Ze kunnen bovendien niet lang bewaard worden. Verse kaas heeft geen korst en is zacht en smeuïg. Tot de verse kazen horen bijvoorbeeld Feta, Mascarpone en Mozzarella. Ook roomkazen met kruiden, knoflook of abrikoos vallen in deze categorie. De variatie in verse kazen is ongekend, net als de toepassingen. Verse kaas wordt gegeten op verse stokbroodjes, in salades, warme gerechten, maar ook in zoete desserts. Probeer en combineer, verse kaas zit vol smakelijke verrassingen. Verse kaas is meestal goed te combineren met zowel zoete als zoute ingrediënten.

verse-kaas-2

Bekende verse kazen zijn :
Boursin; Feta; Mozzarella; Verse Roomkaas; Verse Chevre

Kaas/wijn combinatie :
Verse kaas smaakt meestal heerlijk met een droge witte wijn

 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 87
Chèvre  
Chèvre
De verse kaas specialiteit van dit kwartaal is Chèvre >>