Witte korstkaas

witte-korstkaas-1Van deze kaas is de witte korst eetbaar. Een hagelwitte korst is veelal toegankelijk, terwijl een witbruine korst op een meer uitgesproken smaak en geur duidt.

Witte korst kazen zijn in Nederland wellicht de meest gegeten buitenlandse kazen. Brie en camembert zijn hier al decennia bekend. Het milde en toegankelijke karakter van deze kazen spreekt veel mensen aan. Toch is er op het gebied van witte korst kazen nog veel meer te ontdekken. Voor liefhebbers van een milde smaak tot genieters van pittig: witte korst kazen zijn altijd een zijdezacht cadeautje.

witte-korstkaas-2

De buitenkant van witte korst kazen is bedekt met een dun laagje flora van schimmels. Deze hoeven trouwens niet altijd wit te zijn. Ze kunnen ook grijs zijn. De schimmel wordt na de bereiding meestal in de lucht van de rijpingskamer gebracht. Vervolgens moeten de kazen nog enige tijd rijpen om zo een fluweelzachte buitenkant te ontwikkelen. Een rijpe witte korst kaas is zacht van binnen.

Bekende witte korst kazen zijn :
Brie; Camembert; Pave d'Affinois, Chaource, Brillat Savarin

Kaas/wijn combinatie :
Witte korst kazen smaken meestal heerlijk in combinatie met een droge witte wijn

 
close
pittig mild
Melktype
Bevat uw kaasje rauwe melk?
Is de melksoort biologisch?
Vegatarisch
Is uw kaas vegetarisch?
AOP
Zoeken Aantal resultaten: 87
Chaource  
Chaource
De witte korstkaas specialiteit van dit kwartaal is Chaource >>